Badr Hari is nog niet klaar met kickboksen. Hoewel de ‘Golden Boy’, onlangs is gesanctioneerd wegens schending van de GLORY Kickboxing-antidopingregels, heeft hij een nieuwe meerjarige deal met de promotie ondertekend.

Badr Hari nog steeds de grootste internationale publiekstrekker

Zonder twijfel is Badr Hari nog steeds de grootste publiekstrekker van het kickboksen. Op social media heeft hij nog steeds verreweg de meeste volgers, Rico Verhoeven volgt op gepaste afstand met ruim 800 000 volgers minder op Instagram.

Deze populariteit is mede te danken aan Hari zijn lange carrière, op jonge leeftijd was hij al zeer succesvol in het kickboksen. Met zijn deelnames aan de K-1 brak hij door bij het nationale en internationale publiek. Hoewel het kickboksen en Hari enkelen jaren doormaakte van mineur, zijn er inmiddels betere jaren aangebroken. Gelukkig heeft de ‘Golden Boy’ nog steeds de leeftijd om mee te kunnen met de top. In het zwaargewicht is het geen probleem om met de top mee te kunnen draaien tot achter in de dertig. Voorbeelden in overvloed, Peter Aerts, Remy Bonjansky, Ernesto Hoost en Sem Schilt waren allemaal tot achter in de dertig actief.

Welke tegenstanders kan Badr Hari verwachten

De huidige zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven is het gevecht waar de fans van kickboksen al lang op wachten. De twee ontmoette elkaar voor het eerst in december 2016. Rico Verhoeven won de partij op TKO door een blessure aan de arm van Badr Hari. Het gevecht ging gelijk op en deze afloop gaf de fans geen voldaan gevoel. Meerdere keren werd er een rematch aangekondigd, maar deze heeft tot op heden niet plaatsgevonden.
Daarnaast staat Jamal Ben Saddik te popelen om het op te nemen tegen Hari.

Hopelijk blijft Badr Hari gefocust op kickboksen, in dat geval kunnen we nog een paar mooie knalpartijen verwachten tegen onder andere de bovenstaande namen. En wie weet trekt het andere grote namen aan die al enige tijd niet meer in het kickboksen zijn verschenen, denk aan Tyron Spong die in het boksen succesvol is, maar nu waarschijnlijk minder verdiend dan in een partij tegen Badr.